24h Callcenter: 0800 7009 (gratis)

24h Callcenter: 0800 7009

A Saint-Gobain brand - Powered by Glassdrive BV

Snel weer onderweg
bij de grootste autoruit hersteller

Front Camera auto (ADAS)

Veel auto’s zijn voorzien van ADAS. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Zo, ook kan de ruit een camera bevatten die kijkt of de auto tussen de lijnen (lane-assist) rijdt. Als de bestuurder volgens de auto onbedoeld over de lijn heen rijdt dan geeft deze geluidssignalen en/of stuurt deze zelf bij. Daarom is het van belang dat de front camera van de auto juist is afgesteld. Leest u verder voor meer informatie.

ADAS kalibratie belangrijk bij het vervangen van de voorruit

Als de voorruit vervangen wordt en er is sprake van rijassistentie door middel van de frontcamera in de voorruit, dan moet deze opnieuw in- en afgesteld worden. Dit afstellen wordt ook wel kalibreren genoemd. Het kalibreren is noodzakelijk om te zorgen dat de auto niet ten onrechte signalen geeft of bijstuurt. Voor de veiligheid van de bestuurder is het dus belangrijk dat de frontcamera na een ruitvervanging altijd wordt gekalibreerd.

Waarom Glassdrive

Bij Glassdrive werken enkel experts die zich hebben verdiept in het kalibreren van de ADAS-systemen. Zo bent u 100% verzekerd dat ook na de vervanging van uw voorruit de ADAS juist is ingesteld.

 

Heeft u vragen over het kalibreren van de front camera (ADAS)? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 0800 7009. Wij helpen u graag weer op weg.

Wij waarderen uw feedback

Bel mij terug
Uw bericht is succesvol verstuurd. Wij nemen contact met u op.
Wij konden het bericht niet versturen, probeer opnieuw.

Vul je gegevens in en wij bellen je terug, op het door jouw gewenste tijdstip.

Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld, door te klikken op Bel mij terug gaat u akkoord met ons Privacy- en Cookiebeleid.