24h Callcenter: 0800 7009 (gratis)

24h Callcenter: 0800 7009

A Saint-Gobain brand - Powered by Glassdrive BV

Snel weer onderweg
bij de grootste autoruit hersteller

Verbrandingsmoter in 2040 wereldwijd uitgefaseerd

1 december 2021 om 14:09

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow hebben in totaal slechts zes grote autobouwers de Glasgow Declaration on Zero Emission Cars and Vans ondertekend, een verklaring waarin de bedrijven beloven te werken aan het volledig uitfaseren van auto’s met verbrandingsmotoren in 2040.

 

Drieëntwintig landen, waaronder Nederland en diverse kleine overheden hebben tijdens de Klimaattop in Glasgow handtekeningen gezet onder een document waarin zij zich zeggen toe te leggen op het uitfaseren van auto’s en bedrijfswagens met verbrandingsmotoren in 2040. Ook tekenden autofabrikanten de verklaring, maar lang niet allemaal.

 

‘Maar’ zes autofabrikanten

Van de automotive bedrijven die de klimaatbeloftes ondertekenen, zijn er slechts een handjevol autofabrikanten: Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz en Volvo Cars. De namen van grote fabrikanten als BMW Group, Volkswagen Group, Toyota Motor Company, Hyundai Motor Group en Stellantis ontbreken. Polestar uitte eerder vandaag stevige kritiek op fabrikanten die zich niet achter de verklaring scharen. Volkswagen-topman Herbert Diess zegt in een verklaring tegen dat het doel de verbrandingsmotor in 2040 wereldwijd uitgefaseerd te hebben niet haalbaar is. Landen als de Verenigde Staten, China en Duitsland zijn overigens grote afwezigen op de lijst, hoewel Amerikaanse staten als Californië en New York het document wel hebben ondertekend.

 

Zero-emissie

Met de verklaring beloven de ondertekenaars de transitie naar volledig emissievrije personenauto’s en bedrijfswagens te versnellen. Zo moeten auto’s met verbrandingsmotoren wereldwijd in 2040 uitgefaseerd zijn. In de grootste markten zelfs al in 2035 of eerder. Wagenparkbeheerders en autodeelprogramma’s geven aan hun volledige vloten in 2030 enkel uit elektrische auto’s te laten bestaan.

Bron: autoweek.nl

Terug naar overzicht

Wij waarderen uw feedback

Bel mij terug
Uw bericht is succesvol verstuurd. Wij nemen contact met u op.
Wij konden het bericht niet versturen, probeer opnieuw.

Vul je gegevens in en wij bellen je terug, op het door jouw gewenste tijdstip.

Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld, door te klikken op Bel mij terug gaat u akkoord met ons Privacy- en Cookiebeleid.